DROGE LIPPEN? DIT KAN JE ERAAN DOEN

Gepubliceerd op 25 november 2019 14:41

Het is bijna eind November dus volop herfst, maar mocht je stiekem nog een beetje de zomer in je bol hebben dan hoef je slecht één blik uit het raam te werpen voor een reality check: regen, regen en nog eens regen. En hoewel ik DOL ben op Herfst (lekker op de bank kruipen met Netflix, kaarsjes aan en snacks), brengt dit seizoen met zijn koudere, gure weer ook typische 'kwaaltjes' met zich mee waaronder droge lippen.

Wil jij hierover meer weten? 

Lees dan snel verder!

 

 

 

 

Persoonlijk heb ik er niet héél veel last van (het is niet dat ik onder de velletjes zit), maar ik merk wel dat mijn lippen vanaf de herfst toe zijn aan iets meer verzorging dan normaal. Vooral aan de binnenkant ontstaan er ineens velletjes, voelt het wat 'rauw' aan, lijken mijn lippen iets 'strakker' aan te voelen en als mijn weerstand iets minder is, krijg ik scheurtjes bij mijn mondhoeken die maar niet lijken weg te gaan. Herkenbaar?

HOE KOM IK VAN MIJN DROGE LIPPEN AF?

De oplossing is eigenlijk heel simpel. Ik begin allereerst met een milde, zelfgemaakte lip scrub. Deze gebruik ik 's avonds voor het slapen gaan. Ik meng een beetje fijne suiker met olie (gewoon wat er in je keukenkastje staat, maar olijfolie en kokosolie zijn prima keuzes) en masseer dit zachtjes over mijn lippen om de ergste velletjes te verwijderen. Daarna spoel ik de scrub af met lauw water en dep ik mijn lippen droog met een handdoek of tissue.

 

Vervolgens is het belangrijk dat je er een goede lippenbalsem over aanbrengt, om de hydratatie in je lippen te locken. De volgende dag sta ik op met beduidend zachtere, gladdere en minder droge lippen.

Ze zijn er in 4 varianten; Watermint Aloë Vera (mintkleur)  -  Almond Candellila (zachtroze)  -  Elderberry Sheabutter (paars)  -  Cupuacu-nut vanilla (zachtgeel)

 

 

KNEIPP LIPPENBALSEMS

 

Om mijn lippen de rest van dit seizoen zo te houden, onderhoud ik ze met een goede lippenbalsem. Maar wat versta ik onder een 'goede' lippenbalsem? Iedereen maakt hier natuurlijk zijn eigen keuzes in, want we hebben allemaal een persoonlijke mening en voorkeur, maar ik ben persoonlijk   

  - om verschillende goede redenen  -  zeer te spreken over 100% natuurlijke lippenbalsems van Kneipp.

 

Alle varianten bevatten 100% natuurlijke, plantaardige ingrediënten, maar onderling verschilt de samenstelling iets. Zo is de Watermint Aloë Vera extra hydraterend en de Elderberry Sheabutter extra verzorgend. Mijn persoonlijke favoriet is de Watermint Aloë Vera met het mintkleur dopje. Deze vind ik er het liefste uit zien, maar hij ruikt bovendien ook heerlijk zacht en crèmig. Echt een verwenmomentje voor je lippen!

 

DUURZAME VERPAKKING EN INGREDIËNTEN

 

Allereest vind ik het supergoed dat Kneipp bewust heeft nagedacht over een duurzame verpakking. De huls is gemaakt van gerecycled kurk en polypropeen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ligt ook nog eens lekker zacht in de hand (een beetje bouncy) en ziet er natuurlijk erg mooi uit. Want ja, het oog wil ook wat!

 

 

De omverpakking is gemaakt van pulp en graspapier. Dit papier genereert minder CO2 uitstoot, vereist minder water tijdens de productie en zorgt, voor kortere transportroutes, voor minder uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Naast de duurzame verpakking vind ik het ook erg goed dat Kneipp heeft gekozen voor 100% natuurlijke ingrediënten. Natuurlijk betekent echter niet altijd vegan, maar Kneipp heeft er bewust voor gekozen géén bijenwas en andere dierlijke grondstoffen te gebruiken in hun lippenbalsemformules, waardoor alle varianten geschikt zijn bevonden voor vegans. De formule bevat verder geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen, minerale oliën en kleurstoffen. Ook zijn deze lippenbalsems uiteraard wijn vrij van dierproeven, want Kneipp is hier fel op tegen. Zo introduceren ze sinds 2016 geen nieuwe producten meer in China. 

Ik ben echt zeer te spreken over deze nieuwe Kneipp lippenbalsems. het is gewoon heel fijn, puur spul wat doet wat het moet doen: de lippen beschermen en hydrateren waardoor ze heerlijk zacht, soepel en extra kissable zullen gaan aanvoelen! 

 

De duurzame verpakking, de huls van de kurk die lekker in de hand ligt, de 100% natuurlijke ingrediënten met depot-effect en de dierproefvrije, vegan formule zijn allemaal pluspunten waardoor ik deze lippenbalsem absoluut aan jullie kan aanbevelen. En daarom vind ik het éxtra leuk om dit met jullie te delen.

 

 


Ze zijn onwijs zuinig in gebruik (omdat je ze dus niet de gehele dag door hoeft te gebruiken) dus ik denk zeker dat je er het hele seizoen mee kunt doen! Mocht je dus nog op zoek zijn naar een nieuwe lippenbalsem dan hoop ik dat je enthousiast bent geworden door mijn verhaal en voor deze zal gaan. En, mocht je nu geen zin hebben om online te bestellen, ze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij jouw Kruidvat in de buurt.

 

Gebruik jij wel eens een lippenbalsem? Het hele jaar door, of voornamelijk in de Herfst en Winter?

 

DISCLAIMER: Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen

 

P.S.: Volg je me al?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.