DR. MARTENS REVIEW

Gepubliceerd op 14 november 2019 22:14

DR MARTENS

 

IK BEN DOL OP DR. MARTENS!
Hoewel Dr. Martens vroeger alleen te zien waren in bepaalde subculturen hebben de schoenen nu ook hun terechte plekje gekregen in de modewereld. De opvallende laars wordt gekenmerkt door de gele stiksels en zijn eigen uitstraling. Dr. Martens zijn tijdloos en geven een stoere touch aan je outfit. Maar, hoe combineer je deze stoere opvallende schoenen nou eigenlijk?

 

 

HOW TO WEAR

(Dit kies je natuurlijk zelf, dit is enkel mijn voorkeur!)

Zorg dat de Dr. Martens een ware eyecatcher worden door ze te combineren met een ‘all black outfit’. Doordat je hele outfit zwart is, wordt de aandacht naar de Docs getrokken. Hierdoor komen de stoere boots goed tot hun recht in de outfit. Vrolijk de outfit op met een gave tas of riem en je outfit is helemaal af!

 

⋆ Dr. Martens zijn vrij opvallende schoenen. Combineer ze eenvoudig door te kiezen voor een outfit in neutrale kleuren. Ook denim, bijvoorbeeld een spijkerjasje, denim blouse of een mooie jeans, doen het goed bij deze stoere boots.

 

⋆ Een minder voor de hand liggende outfit, maar ontzettend leuk, is door Dr. Martens te combineren met een panty en een (lange) rok of een jurkje. De boots geven een stoere touch aan je vrouwelijke outfit wat zorgt voor een leuk contrast!

 

⋆ Creëer een nonchalante look door niet alle veters door de veteroogjes van je Dr. Martens te halen. Hierdoor valt de bovenkant van de enkellaars losser, wat zorgt voor een speelse en casual uitstraling.

 

Get the festival look! Draag Dr. Martens naar een festival en combineer ze met een denimshort of rokje met veel scheuren en gaten.

 

⋆ Ga voor de echte 90’s look en creëer de Dr. Martens met een boyfriend of mom jeans. Deze broeken vallen wijder dan een reguliere broek.

 

⋆ Vind je de klassieke Dr. Martens iets té stoer? Kies voor Dr. Martens vervaardigd uit glanzend lakleer om de boots toch een vrouwelijke uitstraling te geven. Om de outfit geheel vrouwelijk te houden kun je Dr. Martens ook prima combineren met een mooie blouse of blazer.

 

 

DR. MARTENS INLOPEN: Tips & Tricks!

 

⋆ Ga er van tevoren vanuit dat je last gaat krijgen met inlopen en trek ze dus niet meteen aan om er een avondje mee te gaan stappen. Geef het tijd.

 

⋆ Ik heb bijvoorbeeld meestal maat 36 OF 37 en koos voor maat 36. Omdat ik vindt dat ze nogal groter uitvallen bij mij als ik een 37 pak.


⋆ De veters zitten strak vastgesnoerd, wanneer je de Docs uit de doos haalt. Maak de veters zo los mogelijk en draag de schoenen eerst binnenshuis met wat dikkere sokken.


⋆ Voel aan hoe lang je dit volhoud en doe ze op tijd uit. Ik kon er niet fatsoenlijk op rondlopen, maakte rare stappen in plaats van een soepele loopbeweging en de schoenen knelden vreselijk op mijn wreef en in mijn hiel. Na ongeveer drie kwartier heb ik mezelf van de pijn verlost en had ik op beide hielen een blaar.

 

⋆ Haal blarenpleisters in huis.

 

⋆ Als je bij het inlopen thuis geen pijn ervaart: good for you! Je behoort tot die lucky few!


⋆ Als je dit eerste (half) uurtje in huis wel pijnlijk vond, dan hier een tip die mij geholpen heeft: prop de schoenen vol met natte (warme!) theedoeken en laat dit een nacht erin zitten. Zorg dat vooral de wreef en hiel goed strak volgepropt zitten.


⋆ Bovenstaande tip helpt in veel gevallen al na één nachtje, maar ik heb het nog een tweede nacht herhaald. Toen ik na de eerste nacht weer probeerde om ze binnenshuis in te lopen (yes: natte sokken…) was dit met één voet aardig te doen, maar de andere voet deed nog pijn.


⋆ Na het tweede nachtje oprekken, zat één schoen prima en de ander deed de eerste paar dagen zeer met aantrekken, maar niet tijdens het lopen. Althans: het was goed te doen.

 

⋆ Als lopen nog lastig is, trek ze dan aan tijdens het fietsen. Dit doet minder zeer dan ermee lopen, maar het leder wordt al wel wat soepeler en vormt zich naar je voeten.

 

⋆ Onthoud de wijze woorden van je Oma, Mama of wie dan ook: ‘Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden…’

WAAR KUN JE DR MARTENS KOPEN?

⋆ Bij DR MARTENS zelf
ASOS (heeft bijzondere limited edition collecties -- aanrader!)
ZALANDO
SACHA
SARENZA
⋆ Bij UNITED WARDROBE kun je 2e hands DR MARTENS kopen
⋆ ,....

Heb jij al Dr. Martens?

Untill next time,

Xena Brants ⋆ 

I AM XENA ⋆ 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.